Våra tjänster

Japonica genomför hela ledet i ett trädgårdsprojekt, från design till traditionell anläggning och även efterföljande skötsel om så önskas. Ingen trädgård är för stor eller för liten. Vårt främsta mål och största belöning är att hitta precis det rätta för dig och lägger därför ner hela vår själ i arbetet – från början till slut.

TRädgårdsdesign

En genomtänkt trädgård börjar med en idé

Alla trädgårdar vi gör börjar med projektering. Höjder är lika viktiga som måtten i en trädgård. Fasta punkter måste tas hänsyn till som t.ex. entréer, andra byggnader och omgivande ytor som vägen utanför tomten. Lägger man dessutom hårdgjorda ytor måste man veta att det går att få korrekt fall och rätt anslutningar mot hus. Ett bra resultat kommer alltid av en noga grundarbete där man får med alla detaljer.

Vi arbetar med trädgårdsdesign i hela norra Storstockholm, dvs. Bålsta, Upplands-Bro, Bromma, Lidingö, Danderyd, Täby, Järfälla, Solna, Sundbyberg, Uppsala m.fl.

Kontakt/intresseanmälan

Så här jobbar vi med design

Inledningsvis gör vi en projektering och markritning som då visar höjder, volymberäkningar m.m. helt tydligt. När projekteringen utförs så har vi alla befintliga höjder med från början innan fortsatt ritningsarbete.

I designtjänsten ingår således en markritning, en sedvanlig illustrationsplan, växtritning och växtlista*. Sedan dokumenterar vi tillägg med råd inför anläggning i form av ett förslag där kostnader eventuellt kan kapas. I dokumentet får du även information vad som är viktigt att tänka på om du hör dig för efter andra offerter från andra utförare. Vi hjälper gärna till med även anläggningsarbetet men uppmanar ändå att ta in fler offerter som jämförelse.

“Vårt största mål är att hitta den rätta designen för just er. Samtidigt eftersträvar vi att ni, genom att anlita oss inom design, gör besparingar motsvarande minst vårt arvode i kommande anläggningsarbete.”

Mikael Liedbergius

* Som extra tillägg kan vi erbjuda en tredimensionell, fotorealistisk visualisering av det färdiga resultatet vilket underlättar om man vill få ett helhetsgrepp om hur designen och intrycket kommer att gestalta sig, långt innan första spadtaget tas.

TRädgårdsanläggning

Från idé till utförande

Med ca 20 års praktisk erfarenhet av trädgårdsanläggning har vi stor nytta av det kostnadseffektiva tänkandet redan i ritningsskedet, något som såklart blir lätt att genomdriva även under det praktiska anläggningsarbetet. Vi vet vad som fungerar i praktiken och kan gestalta arbetsmoment och göra rätt prioriteringar. Dessutom är det alltid enklare att fullfölja ett projekt från början till slut.

Eventuellt några stycken utvecklande text om specifikt anläggning. Hur fortsätter arbetet om du får förtroendet att utföra hela entreprenaden?

Kontakt/intresseanmälan

Trädgårdsskötsel

Vi hjälper dig till en välmående trädgård

Vi arbetar med allmän trädgårdsskötsel där vi sköter allt från trimning och röjning till klippning och beskärning. Oftast krävs inte så mycket för att få en redan välfungerande trädgård att behålla ett fräscht utseende. Lite omvårdnad, kärlek och trimning kan vara det enda som behövs. Vi arbetar också med plantering  där vi med genomtänkta designer och smart planering gör trädgården både lättskött, vacker & funktionell.

Vi utför både engångsuppdrag och skötsel på regelbunden basis under hela säsongen, åt såväl  privatkunder som bostadsrättsföreningar och kommuner m.m.

För pensionärer som inte klarar sin skötsel själva rabatterar vi vårt pris.

Som privatperson kan du få RUT-avdrag  när du anlitar företag för vissa typer av tjänster inom Rengöring, Underhåll & Tvätt i och runt ditt hem. RUT-avdraget är en form av skatteavdrag eller skattesubvention för 50% av arbetskostnaden, upp till 75 000 kr per person och år. Det innebär t.ex. att två personer som tillsammans äger en bostad kan slå ihop sina avdrag och således dra av upp till 150 000 kr av arbetskostnaden.

En del trädgårdsarbeten faller under RUT men arbeten som du kan få avdrag för är ganska specifika. Du kan t.ex. få avdrag för att samla ihop trädgårdsavfall för bortforsling, men inte avdrag för själva arbetet att forsla bort densamma. Du ansöker inte själv om rutavdrag. Det gör vi som utför arbetet. Vi drar av en del av arbetskostnaden på fakturan till dig.

Mer information om RUT-avdraget finns på skatteverket.se.

Kontakta oss så hjälper vi dig med din trädgård

Vatteninstallationer, Bäckar & Dammar

Låt vatten ge extra liv åt din trädgård

Vatten rör sig naturligt, och ger mycket liv till din trädgård. Att ha en damm med porlande vatten ger en inbjudande känsla. Vi har en stor passion för lugnet, njutningen och den energi vatteninslag har i trädgården och vill kunna erbjuda alla den upplevelsen.

Dammar skiljer sig från tekniken som finns i sedvanliga pooler. Man får även mycket större frihet i utformningen av en damm jämfört med prefabricerade pooler och det går att skapa allt ifrån formell stil till mer naturlig damm med växter ofta placerade i den s.k. växtzonen utanför den primära vattendelen. En vatteninstallation hålls helt ren och fri från bakterier och klor antingen genom växtrening enbart eller till en filterlösning med växtrening som stöd för de lite större installationerna.

Japonica hjälper gärna er med ert dammbygge eller vatteninslag med allt från idé och planering till själva anläggningen. Vi gör allt från den större dammen till ett litet milt porlande. Vi säljer dammprodukter av hög kvalitet och försöker hålla marknadens lägsta priser.

Pondteam Oase

Trädgårdsdekorationer

Unika dekorationer till din trädgård

Vi har kvalitetsprodukter i stilren, vacker granit som fontäner, bänkar och ljuslyktor. Ett utbud som för Sverige är ganska unikt, men med en bas av produkter som inte kostar så mycket och passar i alla trädgårdar. Alla färdiga set går att beställa.

Kontakta oss

Japanska ljuslyktor

Granitbänkar, betongmöbler & broar